VoetReflex of Voetzoolreflex is een voetmassage waarbij je gebruik maakt van de reflexzones op de voet. Deze reflexpunten liggen op en onder de voet en staan in verbinding met organen in ons lichaam. Door op de punten te drukken en de voet te masseren worden de bijbehorende organen in evenwicht gebracht en voorzien van nieuwe energie. Voetzoolreflex kent een diepe ontspannende werking. Ook kinderen reageren vaak heel positief en direct op een behandeling

Pedicure Heerhugowaard Pedicure Heerhugowaard Pedicure Heerhugowaard Pedicure Heerhugowaard Pedicure Heerhugowaard Pedicure Heerhugowaard Pedicure Heerhugowaard

Behandelingen

Overzicht van de behandelingen

klik op een item om te openen
 • Voetverzorging algemeen
 • French Pedicure
 • Nagelbeugels
 • Nagelregulatie
 • Orthesiologie
 • Vilttechnieken
 • Oudere voet
 • Voetzoolreflextherapie

Voetverzorging algemeen

naar top
volgende Pedicure Heerhugowaard

Wat doen onze voeten allemaal voor ons? Zonder voeten komen we toch nergens? En deze vaak overbelaste voeten hebben ook onderhoud en verzorging nodig. Met goede sokken, passende schoenen en regelmatig een crèmebehandeling kunt u al problemen voorkomen.

Maar wanneer u niet goed de nagels meer kunt knippen, uw nagels pijn doen of u voelt branderige plekken / steken door eelt of likdoorns wordt het ernstiger. Wanneer dan het probleem niet snel verholpen wordt kunt u onbewust verkeerd gaan lopen, wat kan resulteren in knie en rug klachten. Dan beseft men wat voeten voor ons betekenen!

Een regelmatige controle en behandeling door een medisch pedicure voorkomt problemen, voordat het uit de hand (of voet) loopt. Een medisch pedicure herkent bepaalde symptomen en voorkomt hierdoor problemen. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure u ook advies over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen.

Wanneer u bij de pedicure komt, wordt bij de intake de voeten nauwkeurig geïnspecteerd, waarbij een zorgvuldige analyse over mogelijke ziektebeelden, afwijkingen van de voeten en drukplekken wordt gemaakt. Aan de hand hiervan wordt voor uw voeten een geschikte behandeling gekozen.

Een standaard pedicure behandeling bestaat uit:

 • Het desinfecteren van de voeten voor optimale hygiëne.
 • Het knippen van de nagels.
 • Verzorging van de nagels en nagelomgeving.
 • Het verwijderen van overtollig eelt.
 • Het verwijderen van verschillende soorten likdoorns.
 • Het behandelen van ingegroeide nagels en kalknagels.
 • Het behandelen van kloven.
 • Insmeren van de voet met speciale voeten crème
 • Massage van de voeten

De medisch pedicure is breed opgeleid en daardoor heb ik de bevoegdheid om alle zogeheten risicovoeten behandelen. Dit zijn met name de voetproblemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heb ik als extra specialisatie uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en anti-druk technieken. Als medisch pedicure werk ik volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts.

French Pedicure

vorige Pedicure Heerhugowaard
naar top
volgende Pedicure Heerhugowaard
french pedicure

French pedicure is een behandeling met acryl, waardoor de nagels van de voeten een natuurlijk uiterlijk krijgen. De nagelranden worden parelwit, terwijl de natuurlijke kleur van de nagels versterkt wordt. De behandeling geeft uw teennagels een zeer verzorgde, natuurlijke uitstraling dat zo´n vier tot zes weken mooi blijft. De french pedicure wordt met drie lagen acryl aangebracht, namelijk met een natuurlijke basiskleur, een wit randje aan het topje van de teennagels en een transparante toplaklaag.

 

Nagelbeugels

vorige Pedicure Heerhugowaard
naar top
volgende Pedicure Heerhugowaard

Heeft u last van pijnlijke ingegroeide teennagels?

Er is een effectieve snelle behandeling voor dit probleem, namelijk het plaatsen van een nagelbeugel. Teennagels kunnen soms een te bolle vorm krijgen. Met een simpele nagelbeugel van ijzerdraad of kunststof, die ik op maat maak, kunnen bolle teennagels weer mooi vlak en pijnvrij worden gemaakt. De nagelbeugel corrigeert de stand van de nagel. Vooral bij mensen met diabetes en reuma bestaat de kans dat ingroeiende nagels tot nare complicaties leiden, zoals ernstige ontstekingen. Een nagelbeugel kan dit voorkomen.

Ik werk met de volgende nagelbeugels:

 • Podofix.
 • B.S spange
 • Orthonyxie chirurgisch staaldraad
 • Onyclip
 • Acryl

Welke beugel voor uw nagels het meest geschikt is hangt ervan af hoeveel spanning de nagel kan verdragen en of u pijn heeft. Hoe lang de beugel kan blijven zitten is afhankelijk van de groei van uw nagels.

Na het plaatsen van een nagelbeugel gaat u pijnvrij naar huis.

Nagelregulatie

vorige Pedicure Heerhugowaard
naar top
volgende Pedicure Heerhugowaard

Heeft u ook zo’n nagel die er niet zo fraai uitziet b.v. doordat de nagel afgebroken is of een schimmelnagel die dik is en afbrokkelt?

Nagelregulatie is dan voor u de oplossing!

Door middel van acryl maak ik de nagel weer mooi glad en krijgt hij zijn oorspronkelijke vorm terug, zodat hij niet van gezonde nagels is te onderscheiden.

Acryl wordt gemaakt van 2 componenten. Een vloeistof en een poeder die je samen vermengt tot de juiste verhouding. Dit wordt binnen 3 minuten hard en door die hardheid geeft het veel stevigheid. Bovendien kan ik dan een mooie nagel modelleren van het acryl. Als het ware bedekt het acryl de wond van de nagel, net als een pleister, en daardoor gaat de pijn weg. Door nagelregulatie kunt u een stootnagel (opbollen van de huid op de teentoppen) of ingroeien voorkomen.

Orthesiologie

vorige Pedicure Heerhugowaard
naar top
volgende Pedicure Heerhugowaard
Orthesiologie Pedicure Heerhugowaard
Orthesiologie Pedicure Heerhugowaard

Orthesiologie is het op maat maken van een siliconen hulpstukje, die ontlasting geeft op een drukpunt op uw voet. Een voorbeeld is een likdoorn tussen 2 tenen die maar telkens terugkomt. Hiervoor maak ik een teenspreider met daarin een uitsparing voor de likdoorn. Zo kan ik het terugkeren van de likdoorn uitstellen of voorkomen. Ortheses kunnen druk ontlastend, regulerend of druk verdelend zijn.

Klachten die behandeld kunnen worden m.b.v. een orthese zijn:

 • Likdoorns en/of eelt tussen of op de tenen.
 • Hallux vlagus (knobbel).
 • Ruitertenen (tenen die over elkaar heen liggen)
 • Hamerteen, klauwteen.
 • Geamputeerde teen ter vervanging van de teen.

Vilttechnieken

vorige Pedicure Heerhugowaard
naar top
volgende Pedicure Heerhugowaard

Met vilttechnieken kunnen pijnlijke drukpunten op en onder de voeten en/of tenen worden ontlast. Dit kunnen druk plekken zijn door eeltvorming, likdoorns, ingroeiende nagels, maar ook de bekende "hallux valgus". (De hallux valgus is de dikke knobbel aan de zijkant van de voet naast de grote teen). Vilttechnieken worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende voetklachten.

Het aanbrengen van anti-druk technieken kan bestaan uit diverse soorten vilt. Welk soort vilt er gebruikt wordt , wordt mede bepaald door de aandoening en de plaats waar deze zich bevindt. Het vilt wordt rondom de plaats gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor de plek rust krijgt en beter hersteld. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool.

Uiteraard wordt eerst het eelt of de likdoorn verwijderd, voordat deze druk vrij wordt gelegd. Het druk vrij leggen gebeurd met verschillende materialen die zodanig worden aangelegd dat men weer prettig kan lopen zonder dat men last heeft van deze "vervelende" plaatsen.

De voeten voelen hierdoor weer prettig aan!

Oudere voet

vorige Pedicure Heerhugowaard
naar top
volgende Pedicure Heerhugowaard

Dit is een voet van een persoon boven de 65 jaar. Naarmate je ouder wordt, wordt de huid dunner en daardoor gevoeliger. Dit heeft tot gevolg dat je sneller kans hebt op wondjes. Daarnaast wordt de doorbloeding van je bloedvaten minder naarmate je ouder wordt, waardoor wondjes minder snel genezen.

Bij hartklachten krijg je bloedverdunners, die ervoor zorgen dat je sneller bloeduitstortingen krijgt en wanneer dat gebeurt kunnen wondjes blijven bloeden. Je zenuwen kunnen ook beschadigd zijn waardoor je verminderd gevoel hebt. Dit betekent dat je met drukplekken of wondjes door kan lopen zonder dat je dit door hebt en daardoor de plekken verergerd.

Om verergering te voorkomen is het noodzakelijk om regelmatig naar de medisch pedicure te gaan, zodat bij eventuele wondjes of drukplekken, meteen gehandeld kan worden.

Voetzoolreflextherapie

vorige Pedicure Heerhugowaard
naar top
voetenzone Pedicure Heerhugowaard

Voetzoolreflex­therapie is een natuurgenees­wijze, deze gaat uit van het principe dat op de voeten en handen reflexzones (zie afbeelding) liggen. Deze reflexzones corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van ons lichaam. Door massage en druk op bepaalde drukpunten (pijnpunten) op de voeten worden de pijnen in het lichaam minder.

 

Hoe werkt voetzoolreflextherapie?

Wanneer een orgaan slecht functioneert, hindert dit de bloedsomloop en blijven afvalstoffen achter. De afvalstoffen zakken langzaam naar het laagste punt, de voeten, en gaan daar kristalliseren. De kristallen op hun beurt verstoren de energiebanen, waardoor het orgaan minder energie krijgt en de kwaal verergert.

 

Met voetzoolreflextherapie kan ik u helpen door zeer goed naar uw klachten te luisteren. Op basis hiervan stel ik mijn behandeling aan uw voeten in, waardoor u zowel geestelijk als lichamelijk weer in balans kunt worden gebracht.

 

Na de voetzoolreflextherapie zullen de energiebanen van de organen zijn verbetert waardoor de afvalstoffen sneller worden verwijderd uit het lichaam. Hierdoor zult u zich minder vermoeid voelen.

 

Een waardevolle aanvulling en ondersteuning op de reguliere gezondheidszorg!